Vágtázó elme
rendező: Wim Vandekeybus
Savage Film (Belgium) - Phantavision (Hollandia) - Uj Budapest Filmstudio
ismertető:

Amikor Sara, az ápolónő rájön, hogy párja újszülött ikrek apja, úgy dönt, hogy az egyik gyereket ellopja. A kislányt elrejti fiútestvére elől, aki az utcán nő fel egy banda tagjaként. Tíz évvel később azonban a gyerekek útja keresztezi egymást. A vonzalom már kialakult, mire rájönnek, hogy sorsukat a felnőttek tettei határozta meg. De senki sem menekülhet a múltja elől.


A Vágtázó elme az önzésről, a szenvedésről, a lehetetlen szerelemről, és az elvesztésről szól. Szülőkről és gyerekekről, szegényről és gazdagról, a szabadon történő felnövésről, a véletlenről és a sorsszerűről, valamint a békés együttélés képtelenségéről. De bármilyen drámaian is hangzik, a film erősen kötődik az itt és mosthoz. A súlyos tehetetlenséget olyan események ellensúlyozzák, melyeknek alapja egy egyszerű fogadás.
technikai információ:
utómunka alatt, drama
stáblista
rendező: Wim Vandekeybus, producer: Kántor László, Bart Van Langendonck, Petra Goedings, forgatókönyv: Wim Vandekeybus, operatőr:  Szabó Gábor, jelmez: Isabelle Lhoas, díszlet: Valcz Gábor, gyártásvezető: Fülöp Péter, line producer: Kulcsár Zsuzsa, Xavies Rombaut,  zene: Mark Ribot
szereplő(k)
Jerry Killick, Natali Broods, Tórh Orsi, Margitai Ági, Rea Zsófia, Mészáros Balázs, Gillich Koppány
képek a filmből
Vágtázó elme
Vágtázó elme
Vágtázó elme
Vágtázó elme
Vágtázó elme
Vágtázó elme
Vágtázó elme
Vágtázó elme
vissza